Sarajevska pivara predstavlja Sarajevsko na sajmu u Splitu

Sarajevo,4.2.2016.godine- Sarajevska pivara d.d.  na Međunarodnom festivalu  gastronomije i turizma Adriatic Gastro Show u Splitu predstavlja svoj pivarski brand Sarajevsko. Na ovom sajmu učestvuje više od 540 izlagača iz 12 zemalja, među kojima su Hrvatska, Austrija, Njemačka, Italija, Slovenija i druge.

„Sarajevska pivara izvozi u zemlje Evropske unije, tačnije u Hrvatsku, Sloveniju, Holandiju i Švedsku. Trenutno smo u pregovorima za izvoz u  Švicarsku, Srbiju, Crnu Goru, Albaniju, Rusiju, Dansku i Kinu. Učešće na ovom sajmu je još jedna od naših aktivnosti kojima Sarajevsko predstavljamo i izvan granica naše zemlje,“ rekao je marketing menadžer Sarajevske pivare d.d. Adnan Kamber.

Sarajevska pivara je u prošloj godini imala porast proizvodnje od trideset posto, a nedavno je počela i s licenciranom  proizvodnjom Oettinger-a,  najprodavanijeg njemačkog piva za tržišta BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Kosova i Albanije. Adriatic Gastro show traje do 6. februara, a  na ovoj sajamskoj manifestaciji će svoje usluge  i proizvode predstaviti najpoznatije kompanije iz područja gastronomije, vinarstva, turizma i ugostiteljstva.