Sarajevsko sponzor najuspješnijih bh. fudbalskih klubova

Sarajevo, 28.7.2016. godine-  Sarajevska pivara d.d potpisala je ugovore sa FK Željezničarom i FK Sarajevom, čime je napoznatiji brand ove pivare, Sarajevsko, postao sponzor ovih najuspješnijih bh. fudbalskih klubova. 

„Ova sponzorstva su još jedan doprinos Sarajevske pivare razvoju sporta u našoj zemlji. Smatramo da je naša obaveza, kao domaće kompanije, da podržimo sve projekte koji promoviraju Bosnu i Hercegovini, i ovdje i u inostranstvu. FK Željezničaru i FK Sarajevu i njihovim navijačima želimo mnogo sreće u predstojećim utakmicama,“ rekao je marketing menadžer Sarajevske pivare d.d. Adnan Kamber.

Direktor FK Željezničar Mirsad Šiljak naglasio je da će nastavak saradnje sa Sarajevskom pivarom pomoći ovom klubu da nastavi finansijski održivo poslovanje Kluba i uspjehe ekipe na terenu.  „U posljednje vrijeme mnogo pažnje posvećujemo odnosu prema našim sponzorima i poslovnim partnerima i poslovna zajednica to prepoznaje. Zahvaljujem se Upravi Sarajevske pivare na povjerenju i sretni smo što nastavljamo našu uspješnu saradnju,” dodao je Šiljak.

“FK Sarajevo i Sarajevska Pivara su sarađivali i ranije, a potpisivanjem ugovora potvrđena je obostrana želja da Sarajevo i Sarajevska Pivara ponovo zaključe partnerski odnos. Nadamo se da će ova saradnja biti kvalitetna na obostrano zadovoljstvo i da ćemo vrijednosti našeg kluba približiti našem sponzoru,”  naglasio je generalni direktor FK Sarajevo Dino Selimović.

Sarajevska pivara je nastarije industrijsko postrojenje u Bosni i Hercegovini i u više navrata je svojoj historiji sponzorirala FK Željezničar i FK Sarajevo, kao i mnoge druge sportske klubove u našoj zemlji.