Uz punu podršku Općine Stari Grad i Sarajevske pivare, Udruženje građana Natura BH organiziralo je na Trebeviću, na izletištu Vidikovac, 5. Prvenstvo Bosne i Hercegovine u kuhanju bosanskog lonca za novinare

 

 

Sarajevo, 28.5.2016. godine – Ovo, već tradicionalno i uvijek veselo druženje predstavnika bh. medija, ima za cilj promociju turizma, ekologije, i zdravog življenja, a naglasak je na promociji turističkog potencijala Općine Stari Grad i Trebevića kao tradicionalnog sarajevskog izletišta.

Kulinarska remek djela novinara ocjenjivao je žiri sastavljen od predstavnika Udruženja građana Natura BH, Općine Stari Grad, Sarajevske pivare, Pivnice HS Sarajevo i kulinarskog magazina Gusto.

U takmičenju je učestvovalo 20 novinarskih ekipa.

Prvo mjesto osvojila je televizija  N1, koju su predstavljali Jasmina Demirović i Naim Opardija, drugo OSM Radio, za kojeg su kuhale Nataša Marković i Sanja Kalem, a treće Sanja Bogdanović i Sanja Stajić iz  časopisa Banke & Biznis u BiH.

Općina Stari Grad se pobrinula da uredi prostor, organizira vodu, struju, vatrogasce i hitnu pomoć,  a Sarajevska pivara za roštilj i osvježenje, nastup Grupe Blavorsi, koja se pobrinula za muzički ugođaj,  kao i za sve ostalo potrebno za kuhanje: podloške, drva i ugalj, ćupove, meso, povrće i začine.