Sarajevska pivara d.d. Generalni sponzor Narodnog pozorišta Sarajevo

Sarajevo, 23. mart 2016. – Sarajevska pivara d.d. generalni je sponzor Narodnog pozorišta Sarajevo, a ova saradnja ozvaničena je svečanim potpisivanjem ugovora.  U prisustvu uposlenika obje kompanije, partnera i zvanica, ugovor su u Narodnom pozorištu potpisali generalni direktor Sarajevske pivare d.d.  Haris Kuskunović i v.d. direktora Narodnog pozorišta Marijela Hašimbegović.

„Mi u Sarajevskoj pivari smatramo da je naša dužnost da, kao domaća kompanija, u skladu s našim mogućnostima, podržimo svaki projekt i instituciju kojima je cilj  promocija bh. naslijeđa, kulture, kao i promocija naše zemlje općenito. Stoga smo se odlučili i za generalno sponzorstvo Narodnog pozorišta, koje je centralna teatarska kuća i izuzetno važan dio pozorišnog i kulturnog života u našoj zemlji. Nadamo se da će ovo sponzorstvo biti velika podrška aktivnostima  Narodnog pozorišta,“ istakao je Kuskunović.

Dodao je da je Sarajevska pivara tokom prošle godine podržala  više od 250 različitih kulturnih i sportskih događaja te društveno odgovornih projekata.

„Iznimno  nam je zadovoljstvo što je domaća kompanija Sarajevska pivara d.d. prepoznala potencijal i značaj za uspostavu ovakve saradnje i na ovaj način dokazala da je društveno odgovorna kompanija. Ova saradnja je velika podrška u realizaciji našeg planiranog programa za 2016. godinu koja će pomoći da se naše produkcije, naše predstave oblikuju na najvišem umjetničkom nivou i kao takve budu reprezentativan proizvod u službi promocije umjetničkog djelovanja Narodnog pozorišta,“ rekla je Hašimbegović.

Nakon svečanog potpisivanja ugovora održano je prigodno druženje za brojne zvanice koje su svojim prisustvom uveličale čin ozvaničenja saradnje Sarajevske pivare d.d. i Narodnog pozorišta.