Sarajevska pivara proizvela pšenično pivo

Sarajevo, 26.4.2016.godine- Sarajevska pivara d.d. nakon Oettinger Pils-a, proizvela je po licenci Oettinger-a i pšenično pivo.  Ovo pivo će se uskoro naći na tržištu naše zemlje, a Sarajevsko pšenično pivo je Sarajevska pivara proizvodila i 80-ih godina prošlog vijeka.

„Sarajevska pivara je među prvima u regionu proizvodila pšenično pivo, prije više od 30 godina,  i ponovna proizvodnja je prirodan slijed svih naših nastojanja da stalno poboljšavamo proizvodnju,  kvalitet i ponudu proizvoda. Kuhanje pšeničnog piva je tehnološki veoma zahtjevno, radi se o ale, nefiltriranom pivu gornjeg vrijenja i može se reći da smo proizveli svojevrsno industrijski proizvedeno craft pivo. Ponosni smo što jedini u našoj zemlji proizvodimo pšenično pivo jer se radi o savladavanju industrijski veoma zahtjevnih procesa i  ovo je još jedan dokaz da Sarajevska pivara proizvodi pivo prema najvišim standardima,“ rekla je PR direktorica Sarajevske pivare Melisa Sefer-Liçin.

Oettinger weiss, proizveden u Sarajevskoj pivari, je nefiltrirano ale svijetlo pšenično pivo blagog i osvježavajućeg okusa, a na tržištu će se moći naći u nepovratnim bocama od 0,5 l te kao točeno u ekskluzivnim ugostiteljskim objektima.

Sarajevska pivara je licencirani proizvođač  Oettinger-a  za  BiH, Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Kosovo i Albaniju.  Oettinger grupa je jedna od najvećih njemačkih izvoznih pivara, a njihovo pivo se prodaje u više od 100 zemalja.